Koronavirus – nyhetsbrev

Kjære medlemmer,
I går har regjering og kommune iverksatt de mest inngripende samfunnstiltak i fredstid. Dette vil ha alvorlige konsekvenser for svært mange bedrifter, for noen kan det bli vanskelig å overleve hvis situasjonen vedvarer. Denne oppdateringen er for å dele informasjon vi har mottatt og for å informere om våre aktiviteter. Vi ønsker også å informere om at vårt første årsmøte, og innkallelsen 4 uker før, foreslåes utsatt til situasjonen blir mer oversiktlig.
Pressemelding fra Levanger kommune mottatt 12.mars kl 11:00 og oppdatert kl 19:00

Per kl 19:00 i 12. mars er det ikke bekreftet smitte hos noen innbyggere i Levanger kommune
Alle skoler og barnehager er stengt. Barnehager og skoler SKAL sørge for at barn av foreldre som jobber i helse- og omsorgstjensten og andre kritiske samfunnsfunksjoner får tilbud, se pressemeldingen for detaljer.
Rådhuset, biblioteket, Festiviteten, Trønderhallen stenger, alle idretts-, kultur- og firvillige arrangement avlyses.
Befolkningen oppfordres til å holde seg hjemme, kontakt med fastlege skal først gå gjennom telefon.
 
NHO: Korona-tiltak betyr IKKE nedstenging av private bedrifter
Det er ikke innført tiltak som tilsier nedstenging eller stans av privat virksomhet, med noen spesifikke unntak nevnt i neste avsnitt.
 
Helsedirektoratets omfattende tiltak for å hindre spredning av Covid -19. Oppdatert 12. mars

Slik næringsforeningen tolker tiltakene, betyr dette at følgende virksomheter må øyeblikkelig stenge og drift blir midlertidig forbudt for:
* Alle virksomheter innen serveringsbransjen (Restaurant, bar, pub, uteliv), med unntak av kantiner og spisesteder som kan legge tilrette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand, men buffet er ikke tillatt.
* Virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, piercing og liknende
* Kulturarrangement (Angår mange bedrifter innen kunst og kultursektoren som arrangører og sceneteknikk, også freelancere, musikere, skuespillere, dansere, etc)
* Idrettsarrangement (Angår virksomheter befattet med idrettsarrangement)
* Treningssentre, svømmehaller, badeland og liknende.

Merk også at alle som kommer fra reiser utenom Norden, skal i karantene i 14 dager, uavhengig om de har symptomer eller ikke. Tilbakevirkende kraft regnet fra 27. februar.

Detalj- varehandel vil holde åpent. Det er ingen grunn til å hamstre mat. Dagligvarebutikkene vil holde åpent.
 
Bjarne Håkon Hanssen og hans team i Kruse Larsen delte viktige og gode råd i går om hvordan jobbe med korona-beredskap
 
Vi anbefaler også denne temasiden fra NHO om Koranviruset: Spørsmål og svar for arbeidsgivere fra NHOs advokater
 
Les også om Koronavirus: Råd til Næringslivet fra Næringslivets sikkerhetsråd
 
Vi jobber med å innhente rutiner og tiltak enkelte bedrifter allerede har satt i verk, for å kunne dele med de som ønsker. Vi er i løpende kontakt med kommunen og bedrifter innen finans, kommunikasjon og andre aktører for å kartlegge risiko og jobbe med tiltak som kan begrense skadevirkningene for lokale bedrifter. Vi vil gjerne få vite om helsetilstanden for din bedrift og hva som blir spesielt kritisk for dere fremover. Ta kontakt tidlig så blir det lettere å bistår med råd, kobling til andre samt å kommunisere næringslivets viktigste behov til kommune og andre myndigheter. Vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe i denne situasjonen.

Med vennlig hilsen

Arild Klokkerhaug
Daglig leder

Siste nytt